Shop Renovations | Photo Journal

Shop Renovations | Commonplace

SHOP RENOVATIONS / COMMONPLACE

Apologies for things being a little slow here on the Journal - the past few weeks have been crazy busy with less time away from the shop. That said, it was all for good reason. As we previously announced, we are staying put at our Bay View (Milwaukee) storefront. With that news, it was extremely important for us to do something to make this one time pop-up space more in-line with the long-term vision of the shop.
Given our love and focus on simple, minimal and well made goods, it was important that the shop reflect those same ideas. The main obstacle to this was our popular, but not perfect, cedar wall. A fixture of this space long before we moved in, the wall gets a lot of attention but isn't a perfect fit for our shop. For one, when you combine it with our simple pine displays - holy wood. The issue? Removing the wall was not an option on our current lease (we are still trying to maintain flexibility - something that is a challenge for small businesses). Our solution? White panels that work seamlessly with our current peg rail system.
The resulting look is one that is much brighter and less distracting. The panels, along with our pine "feature" boards for backpacks, add a lot of dimension to the wall. We also have had a challenge with certain customers struggling to see past "bags" when they come in the shop, despite dozens of other product categories. The solution here? Wall shelving to break up our previously intentional bag only wall. The two updates combined make our main wall much more appealing and easier to shop. If you're from the area and haven't stopped in yet, now is the time - Milwaukee.
07/28/16
Shop Renovations | Commonplace
Shop Renovations | Commonplace
Shop Renovations | Commonplace
Shop Renovations | Commonplace